Anne-Minke - Praktijk PsychoWijs | Kinderpsychologen | Angsten overwinnen
other-pages-header

Over Anne-Minke

Tegenslagen en onzekerheden komt iedereen in zijn leven tegen. Ook ik ben er niet ongeschonden uitgekomen. Ik liep twee jaar voor in de groei, en was altijd de langste, stak overal bovenuit. Ik hoorde er daarom nooit echt bij. Ik deed met mijn gezin ook vaak niet de standaard dingen. Dat maakte het vaker nog lastiger, want omdat wij elk weekend naar de boot gingen zat ik niet op een team sport, en miste ik soms ook wel eens feestjes. Sommige kinderen zijn weerbaar genoeg om dat zelf op te lossen. Ik was dat niet. Het heeft wel even geduurd voordat ik geleerd had dat ‘anders’ niet ‘minder’ betekent. Als ik terug kijk kan ik de weekenden op de boot ontzettend waarderen, Ik had zo vaak een ‘mini vakantie’, waar ik alle vrijheid had om me te vervelen, te spelen en te ontwikkelen.
En is het dan toeval dat ik sinds die tijd het altijd net wat anders deed dan de grote groep? Ik denk van niet. De dingen die ik als kind geleerd heb hebben mij gevormd tot wie ik nu ben, en hebben zeker bijgedragen aan het opzetten van praktijk PsychoWijs. Ik durf mijzelf te zijn, ook al is dat misschien ‘anders’. Daarom vind ik het extra belangrijk dat mensen die bij mij komen ook zichzelf kunnen zijn. Ik heb al veel verhalen gehoord van mensen en kinderen die vast zijn gelopen, maar ik vind nooit iets gek. Ik vel niet zomaar een oordeel, maar zal je wel een spiegel voorhouden. Ik laat je zien wat misschien beter of handiger kan, het daadwerkelijk veranderen moet je uiteindelijk zelf doen. Ik houd van vooruit, en naar oplossingen kijken. Ook oplossingen die misschien wat gek klinken en buiten je comfort zone liggen. Die misschien anders zijn dan je gewend bent. Voor mij is het de uitdaging om anderen te helpen hun drempels over te komen en wél de eerste stap te gaan zetten buiten hun comfortzone. En hoe groot de beren op de weg soms zijn, ik zal je laten zien dat die eerste stappen vaak simpeler zijn dan je denkt.
Zelf verlaat ik mijn comfortzone ook nog regelmatig. Zo maakte ik een paar jaar geleden voor het eerst een (tandem)parachutesprong. Doodeng, en eenmaal boven in het vliegtuig wilde ik eigenlijk het liefste terug. Maar ik landde uiteindelijk juichend met twee voeten weer op de grond. Daar ontstond ook mijn nieuwe motto: loslaten word mijn nieuwe houvast. The magic happens out of your comfortzone. Als je dat eenmaal doorhebt is alles mogelijk! Je kan het leren, en daar help ik jou en je kind heel graag mee!

image1 (1)
image2

Wist je dat…

  • Ik uit Twente kom, maar dat je dat niet hoort?
  • Ik een grote fan ben van Game of Thrones
  • Ik de parachutesprong van mijn bucketlist kon afstrepen, maar ik hem er nóg een keer op heb gezet (ja, écht!)
  • Ik gek ben van katten, vooral op m’n eigen kat
  • Ik vaak op een zeilboot te vinden ben

Ook weten wie Roxanne is?

Lees verder
PsychoWijs-1706-gespiegeld
other-pages-header

Onze meeste recente tips

Zelfvertrouwen van je kind vergroten
Verlaag de weerstand, vergroot de weerbaarheid

Soms pakken grapjes niet zo uit als je gehoopt had. Januari, het begint (eindelijk) koud te worden. Iedereen om ons heen is verkouden, grieperig, ziek. “Pfff ja, ik heb zo’n lage weerstand.” Wij hebben een intakegesprek met een moeder en haar zoontje. Ze komen omdat hij last heeft van angsten. Maar de jongen staat nog […]

Overprikkeling feestdagen voorkomen
9 tips om overprikkeling tijdens de feestdagen te voorkomen

Wist je dat we als mens gemiddeld per seconde 11 miljoen prikkels te verwerken krijgen? En dit is nog maar in een normale situatie. Moet je nagaan hoeveel het er zullen zijn tijdens zo’n spannend iets als Sinterklaas op school, pakjesavond, kerst, etc. Als die mensen, lichtjes, kleuren, pakjes, indrukken, gezelligheid… Geen wonder dat kinderen […]

Gratis PsychoWijs Power Sessie

Wil jij je kind over zijn angst en onzekerheden heen helpen? Ben je klaar met je zorgen maken over je kind? Wil je ook twee gouden tips die je direct kunt toepassen en ervoor zorgen dat je kind weer meer zelfvertrouwen krijgt en meer durft? In een 30 min skypegesprek (vanaf je eigen bank of keukentafel) luisteren we naar je en geven je tips op maat. Iets voor jou? Wij zitten voor je klaar.

arrow
psychowijs3