Roxanne - Praktijk PsychoWijs | Kinderpsychologen | Angsten overwinnen
other-pages-header

Over Roxanne

Inmiddels weet je dat wij ook niet geboren zijn als helden. Zekerheid is niet iedereen aangeboren. Mij ook niet. Hoewel ik al heel jong een eigenwijs en pittig ding was, is het mijn gewoonte om eerst even de kat uit de boom te kijken. Pas als ik precies weet hoe de vork in de steel zit, kan ik je exact dat geven wat nodig is. En houd je dan maar vast, want dan word ik enthousiast en geef ik vol gas. Ik ga er helemaal voor en zeg je eerlijk wat ik zie en wat nodig is. Opgeven is niet mijn ding. Voor elk probleem is wel een oplossing. En van elke overwinning word je sterker, dat heb ik wel geleerd. Soms is het een overwinning om los te laten. Loslaten was voor mij ook lange tijd een uitdaging. Met schade en schande heb ik mijn eigen grenzen leren kennen, aanvoelen en op tijd leren aangeven. Ik werkte veel te hard voor mijn carrière en zette me privé veel te veel in voor anderen. Ik ging blind voor kansen om me verder te ontwikkelen, zonder stil te staan bij mijn successen. Het moest altijd sneller en beter. Ik was bijna overspannen. Ik leerde hoe belangrijk het is om jezelf op één te zetten, naar je lijf te luisteren en met meer zekerheid spannende dingen aan te gaan.

Ik weet wat het betekent om een angst te overwinnen, de kracht die het je geeft en de last die van je af valt. De belemmering die er niet meer is en de vrijheid voelen om nóg meer jezelf te zijn. Heerlijk! En dat gun ik jou en je kind ook! Op mijn typische ontspannen maar energieke en optimistische wijze help ik ook jou graag om dat te bereiken voor je kind.

Mijn eigen angsten steek ik niet onder stoelen of banken, ik schaam me er totaal niet meer voor. Sterker nog, ik zet het regelmatig in als voorbeeld in de therapie (niet zelden met een flinke dosis humor of zelfspot) en laat het af en toe in mijn blogs langskomen. Ik kan er nu goed woorden aan geven, maar jonge kinderen nog niet. Via mijn blog kan je je toch een beetje inbeelden hoe angst werkt.

In mijn therapie werk ik o.a. met cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, ACT, Theraplay en oplossingsgerichte technieken.

Wist je dat…

  • Mijn naam echt van het liedje van the Police  (voor je ouders) komt, maar je hem wel gewoon ‘op z’n Hollands’ uitspreekt?
  • Ik gek ben op nieuwe recepten proberen en koekjes/taarten bakken? En opeten 🙂
  • Ik bang ben voor spinnen, en de meeste andere beestjes met meer dan vier pootjes?
  • Ik voor een opleidingsdag over spinnenfobieën, natuurlijk mét spinnen, mijn grootste angst onder ogen moest zien? Ik toen wel een beetje minder bang ben geworden? (zie de foto, ook ik ging mijn angst onder ogen, charming he?)
  • Ik mezelf graag uitdaag, dus laatst een sprinkhaan en meelwormen heb gegeten?
  • Ik heel vrolijk word van kattenfilmpjes, het liefst met m’n eigen rode kater in de hoofdrol?

Ook weten wie Anne-Minke is?

Lees verder
PsychoWijs-1697
other-pages-header

Onze meeste recente tips

Zelfvertrouwen van je kind vergroten
Verlaag de weerstand, vergroot de weerbaarheid

Soms pakken grapjes niet zo uit als je gehoopt had. Januari, het begint (eindelijk) koud te worden. Iedereen om ons heen is verkouden, grieperig, ziek. “Pfff ja, ik heb zo’n lage weerstand.” Wij hebben een intakegesprek met een moeder en haar zoontje. Ze komen omdat hij last heeft van angsten. Maar de jongen staat nog […]

Overprikkeling feestdagen voorkomen
9 tips om overprikkeling tijdens de feestdagen te voorkomen

Wist je dat we als mens gemiddeld per seconde 11 miljoen prikkels te verwerken krijgen? En dit is nog maar in een normale situatie. Moet je nagaan hoeveel het er zullen zijn tijdens zo’n spannend iets als Sinterklaas op school, pakjesavond, kerst, etc. Als die mensen, lichtjes, kleuren, pakjes, indrukken, gezelligheid… Geen wonder dat kinderen […]

Gratis PsychoWijs Power Sessie

Wil jij je kind over zijn angst en onzekerheden heen helpen? Ben je klaar met je zorgen maken over je kind? Wil je ook twee gouden tips die je direct kunt toepassen en ervoor zorgen dat je kind weer meer zelfvertrouwen krijgt en meer durft? In een 30 min skypegesprek (vanaf je eigen bank of keukentafel) luisteren we naar je en geven je tips op maat. Iets voor jou? Wij zitten voor je klaar.

arrow
psychowijs3