Reviews - Praktijk PsychoWijs | Kinderpsychologen | Angsten overwinnen
other-pages-header

Wat anderen van ons vinden

"Voor mij heeft PsychoWijs heel erg geholpen, in eerste instantie voor mijn slaap problemen, maar verder heb ik mezelf veel beter leren kennen.
Toen ik voor de eerste keer bij PsychoWijs kwam, durfde ik nog net te vertellen dat ik moeite had met slapen. Eerst dacht ik dat ik het zelf op kon lossen, maar uiteindelijk merkte ik dat ik niet anders kon.  Anne-Minke heeft me geleerd dat het niet erg is om slaap problemen te hebben. En dat het zeker logisch is als je een ouder verliest (zoals ik) en daarom ben ik heel erg blij dat ik er ben geweest!"

Yael, 14 jaar
person-icon-2

"Hij kroop elke keer achter mij weg en durfde niets te zeggen. Nu durft hij luid en duidelijk wat te vragen, al blijft hij het fijn vinden om eerst even de kat uit te boom te kijken, maar dat herken ik wel bij mijzelf. Het is ook heel fijn dat je hem af en toe kan helpen herinneren aan de Bikkel types, ze zijn zo beeldend! Ze geven mij als vader ook houvast om mijn zoontje te helpen in lastige situaties"

Vader van een jongen van 7 jaar
person-icon-1

"Ik heb een ouderavond gevolgd over weerbaarheid en angsten bij kinderen. De workshop die PsychoWijs gaf was handig en bood stof tot nadenken. Het was zowel afwisselend als geruststellend. Ik kon me herkennen in de voorbeelden. Kort samengevat: NUTTIG!"

Vader
person-icon-1

"Ik vind het fijn dat Roxanne voor de groep altijd even tijd voor me had, en dat ik alles met haar kan bespreken. Ze heeft geen oordeel, maar zegt fijne dingen die echt helpen."

Nikki, 16 jaar
person-icon-2

"Het is mooi om te zien hoe je de balans hebt tussen voortvarendheid en rust. Je straalt iets lichts uit, waar kinderen zich snel bij op hun gemak voelen. Tegelijk ben je duidelijk en eerlijk. Je krijgt ze helemaal mee. Zelfs als het meisje je eigenlijk wil slaan (omdat ze het moeilijk vindt) krijg je het voor elkaar dat op een rustige manier doet wat je zegt. En dan komt het plezier weer. Mooi hoe je dat doet!"

Collega therapeut over de ouder-kind speltherapie van Roxanne
person-icon-2

" Ik vond de ouderavond over weerbaarheid boeiend. Het zette me aan het denken. Een goede eerste kennismaking met Anne-Minke en Roxanne. Het was makkelijk luisteren, want het was prikkelend en interactief. Eigenlijk was het te kort, ik zou graag nog meer horen!" 

Moeder na ouderavond
person-icon-2

"Je hebt een mooie balans tussen serieus en humor! (over Roxanne)" 

Meisje van 15
person-icon-2

"We zijn zeer tevreden over hoe Roxanne de behandeling voor de depressie van onze dochter heeft vorm gegeven. Tijdens een heel moeilijk gesprek wist zij op bijzondere wijze contact te maken met onze dochter en het gesprek weer vorm te geven. Dit contact en de spiegel die ze onze dochter kon voorhouden, gaf onze dochter inzicht en kracht om door te gaan."

Ouders van een meisje van 14
person-icon-2

"Er werd goed gekeken naar wat ik nodig had. Ik ging doelgericht aan het werk met soms rationeel blijven. Of soms juist niet: je leert namelijk toch wel om met je gevoel om te gaan. En dit op een goed tempo. Ik kreeg niet het gevoel dat er een label op me werd geplakt. Mijn ervaring was zeer positief."

Meisje van 17
person-icon-2

"Ik vond de gesprekken met Roxanne erg fijn. Ik kon heel open zijn, wat ik normaal niet kan bij hulpverleners. Roxanne prikte echt door mij heen, daardoor kon ik helemaal mezelf zijn. Dat vond ik het fijnste. Het is jammer dat de sessies afgelopen zijn."

Shania, 16
person-icon-2

"Superleuke training! Je leert hoe je sterk moet staan, goed moet reageren en slim kunt denken. Nu weet ik hoe ik met een pestkop moet omgaan. Het leukste is dat je alles in spelletjes leert."

Jip, 8 jaar (weerbaarheidstraining)
homepage-child-png-1

"Goede duidelijke training en direct toepasbaar. Het is prettig dat het stap voor stap gaat, dat is voor iedereen behapbaar. Juul was meteen op zijn gemak bij de psycholoog en het groepje." 

Vader over de weerbaarheidstraining
person-icon-1

Ik was bang om vaccinaties te halen, ik scheet ervoor. Bij de laatste  hebben ze het tot 3x geprobeerd, maar elke keer als ik die naald zag sprong ik weg. Toen kwam ik bij PsychoWijs voor EMDR. Ik dacht, gaat dat werken, zo'n vinger volgen? Maar het werkte heel goed! Ik was er zo vanaf. Ik ben er dus blij mee en zou het zo nog een keer doen."

 

Lotte, 14 jaar
person-icon-2

“ Het gaat bijzonder goed met onze dochter en we zijn je nog elke dag dankbaar voor alle informatie en uitleg die je ons gegeven hebt. De uitleg blijkt ook nu te kloppen nu ze met lezen haar eigen leerlijn volgt. Zo gaaf om dat met jouw uitleg te kunnen onderbouwen. Haar manier van automatiseren is “anders” en het is zo fijn dat we het vertrouwen hebben dat het goed komt maar dat ze haar eigen tijd hiervoor neemt. Dat hadden we niet durven hebben als we niet de beschrijving en uitleg vorig jaar hadden gehad. Dank daarvoor.
De juf ziet dit ook en heeft alle vertrouwen en geeft onze dochter nu de juiste feedback en ondersteuning. Het is echt een gouden juf als je brein net even anders werkt!”

 

Moeder van meisje van 6 jaar
person-icon-2
other-pages-header

Onze meeste recente tips

Zelfvertrouwen van je kind vergroten
Verlaag de weerstand, vergroot de weerbaarheid

Soms pakken grapjes niet zo uit als je gehoopt had. Januari, het begint (eindelijk) koud te worden. Iedereen om ons heen is verkouden, grieperig, ziek. “Pfff ja, ik heb zo’n lage weerstand.” Wij hebben een intakegesprek met een moeder en haar zoontje. Ze komen omdat hij last heeft van angsten. Maar de jongen staat nog […]

Overprikkeling feestdagen voorkomen
9 tips om overprikkeling tijdens de feestdagen te voorkomen

Wist je dat we als mens gemiddeld per seconde 11 miljoen prikkels te verwerken krijgen? En dit is nog maar in een normale situatie. Moet je nagaan hoeveel het er zullen zijn tijdens zo’n spannend iets als Sinterklaas op school, pakjesavond, kerst, etc. Als die mensen, lichtjes, kleuren, pakjes, indrukken, gezelligheid… Geen wonder dat kinderen […]