PsychoWijs helpt kinderen uit de omgeving Utrecht, de Bilt en Zeist om grip te krijgen op emoties en meer zelfverzekerd te worden.

PsychoWijs in Bilt

Na jaren bij grote organisaties gewerkt te hebben, geven Anne-Minke Mulder en Roxanne Hosemans nu vanuit PsychoWijs zorg op maat. Met specialisaties als angst, weerbaarheid, trauma en ouder-kind relaties helpen ze kinderen zich steviger in hun schoenen te voelen en lekker in hun vel te zitten.

“Voor mij heeft PsychoWijs heel erg geholpen, in eerste instantie voor mijn slaap problemen, maar verder heb ik mezelf veel beter leren kennen.
Toen ik voor de eerste keer bij PsychoWijs kwam, durfde ik nog net te vertellen dat ik moeite had met slapen. Eerst dacht ik dat ik het zelf op kon lossen, maar uiteindelijk merkte ik dat ik niet anders kon. Anne-Minke heeft me geleerd dat het niet erg is om slaap problemen te hebben. En dat het zeker logisch is als je een ouder verliest (zoals ik) en daarom ben ik heel erg blij dat ik er ben geweest!

Yaël, 14 jaar

Cliënte

Hij kroop elke keer achter mij weg en durfde niets te zeggen. Nu durft hij luid en duidelijk wat te vragen, al blijft hij het fijn vinden om eerst even de kat uit te boom te kijken, maar dat herken ik wel bij mijzelf. Het is ook heel fijn dat je hem af en toe kan helpen herinneren aan de Bikkel types, ze zijn zo beeldend! Ze geven mij als vader ook houvast om mijn zoontje te helpen in lastige situaties

Berend,

Vader van een zoon van 7 jaar (Bikkeltraining)

PsychoWijs helpt kinderen in de regio Utrecht, De Bilt, Den Dolder, Bunnik en Zeist om grip te krijgen op hun emoties en zich zelfverzekerd te voelen.

PsychoWijs biedt een online curus aan voor kinderen met een specifieke angst (bijv. vlieganst). Middels technieken uit o.a. cognitieve gedragstherapie leert je kind zijn angst onder controle te krijgen. Deze cursus doorloop je volledig zelfstandig op een moment dat het jouw uitkomt.

PsychoWijs geeft traumatherapie in de vorm van EMDR of Schrijftherapie voor kinderen en jongeren in de omgeving Utrecht, De Bilt, Den Dolder, Zeist en Bunnik. die gepest zijn, een ongeluk hebben meegemaakt, nare ziekenhuis of ziekte ervaring hebben gehad of een andere gebeurtenis van impact hebben waar ze nu nog last van hebben.

PsychoWijs biedt Weerbaarheidstrainingen aan voor kinderen van 5-7 jaar en 8-12 jaar in de omgeving Utrecht, de Bilt, Zeist en Bunnik. Kinderen leren hier steviger te staan, voor zichzelf opkomen, nee te zeggen, met kritiek om gaan of juist minder snel boos te reageren en makkelijker vrienden te maken.

Als laatste biedt PsychoWijs Theraplay, een ouder-kind speltherapie om de band met je kind te verstevigen, ruzies te verminderen, elkaar beter te begrijpen en weer meer plezier te hebben in de omgang met je kind.

Praktijk PsychoWijs is er voor kinderen, jongeren en ouders uit de omgeving de Bilt, Zeist en Bunnik middels Cognitieve Gedragstherapie voor angsten, zelfbeeld, somberheid en andere psychische klachten.

Vergoeding

Onze zorg wordt vergoed vanuit de gemeente. Wij hebben contracten met de hieronder genoemden gemeenten. Verwijzing gaat via de huisarts of het CJG/lokale buurtteam.
Voor ouders en kinderen buiten het vergoede gebied bieden wij particuliere zorg. Neem contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek en gratis advies.

Bekijk hier alle gemeentelijke vergoedingen

Gemeente Bunnik
Waaronder vallen:

Bunnik
Odijk
Werkhoven

Gemeente De Bilt
Waaronder vallen:

De Bilt
Bilthoven
Groenekan
Hollandsche Rading
Maartensdijk

Gemeente Wijk bij Duurstede
Waaronder vallen:

Cothen
Langbroek
Wijk bij Duurstede

Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Waaronder vallen:

Amerongen
Doorn
Driebergen-Rijsenburg
Leersum
Maarn
Maarsbergen
Overberg
Palmstad

Gemeente Zeist
Waaronder vallen:

Austerlitz
Bosch en Duin
Den Dolder
Huis ter Heide
Zeist

Ontdek alles over EMDR, Theraplay en Cognitieve Gedragstherapie en boek een afspraak in de Bilt

 

ONLINE BEHANDELING ANGST

Doel: Angst overwinnen, bijv. vliegangst
Hoe: Online sessies via video’s en opdrachten
Duur: 6 sessies
Aanpak: Thuis, op je eigen tempo, stapsgewijs
Oefenen: Downloads en praktische oefeningen
Extra: Onbeperkt toegang, downloads met tips, informatie voor ouders en kinderen

GROEPSBEHANDELING

Doel: Meer zelfvertrouwen en minder verlegen of boos
Hoe: In kleine, veilige groepjes van max. 6 kinderen
Duur: 7-10 bijeenkomsten
Aanpak: Spelenderwijs, video’s voor thuis
Oefenen: Praktische oefeningen, online te downloaden
Extra: Gratis kennismaking, Ouderavond, Persoonlijk behandelplan, Evaluatiegesprek

ÉÉN OP ÉÉN TRAJECT

Doel: Grip op emoties. Sterker dan de angst, trauma verwerken, beter in je vel
Hoe: Individueel traject met oudergesprekken
Duur: Vanaf 5 sessies
Aanpak: Specialistische therapie afgestemd op jullie hulpvraag
Oefenen: Uitdagende oefeningen die de therapie versterken
Extra: Gratis Kennismaking, Persoonlijk behandelplan met kosten indicatie

Openingstijden:

Maandag: 9.00 – 17.00
Dinsdag: 9.00 – 17.00
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 9.00 – 17.00
Vrijdag: 9.00 – 17.00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

We zijn zeer tevreden over hoe ze de behandeling voor de depressie van onze dochter heeft vorm gegeven. Tijdens een heel moeilijk gesprek wist zij op bijzondere wijze contact te maken met onze dochter en het gesprek weer vorm te geven. Dit contact en de spiegel die ze onze dochter kon voorhouden, gaf onze dochter inzicht en kracht om door te gaan.”

Renee & Daniëlle

Ouders van tiener (14 jaar)

Ik vond de ouderavond over weerbaarheid boeiend. Het zette me aan het denken. Een goede eerste kennismaking met Anne-Minke en Roxanne. Het was makkelijk luisteren, want het was prikkelend en interactief. Eigenlijk was het te kort, ik zou graag nog meer horen!”

Dorien

Moeder van zoon (7 jaar)

Ontdek alles over EMDR, Theraplay en Cognitieve Gedragstherapie en boek een afspraak in de Bilt

7 + 14 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.