Opgroeien met zelfvertrouwen en zonder angst

u

Je kind is snel verlegen, angstig of boos.

Bij nieuwe of spannende dingen trekt je kind zich terug, wordt snel boos, luistert niet of zoekt de grens op

u

Normale situaties zorgen voor veel stress & angst

Je kind is in dagelijkse situaties heel angstig of heeft iets meegemaakt waarna hij snel van slag is en minder durft (ziekenhuis, hondenbeet, ongeluk, pesten)

u

Wat je ook probeert, elke keer weer strijd met je kind

Hoezeer je ook je best doet, het lijkt wel of jullie 2 talen spreken. Je wilt het gezellig maken maar je maakt steeds ruzie met je kind.

Grip op emoties: sterker dan angst, controle over boosheid en 100% zichzelf.

Het leven gaat nu eenmaal met ups en downs. Daar horen ook ongemakkelijke gevoelens bij. We leren kinderen deze te herkennen, te verdragen en erop te vertrouwen dat het weer overgaat. Ze kunnen het aan!

PsychoWijs helpt je kind..

N

Omgaan met zijn gevoelens zoals angst en boosheid

N

Meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en meer zichzelf te durven zijn

N

Weer plezier te hebben in leren en ontdekken

N

meer plezier ervaren in leren en ontdekken

N

Met tegenslagen om te gaan

PsychoWijs helpt ouders…

N

Negatieve patronen doorbreken

N

Hoe ze een ontspannen en positieve omgang kunnen krijgen met hun kind

N

Hoe ze meer kunnen genieten en minder politie agentje hoeven te spelen

Grip op emoties: sterker dan angst, controle over boosheid en 100% zichzelf.

Het leven gaat nu eenmaal met ups en downs. Daar horen ook ongemakkelijke gevoelens bij. We leren kinderen deze te herkennen, te verdragen en erop te vertrouwen dat het weer overgaat. Ze kunnen het aan!

PsychoWijs helpt je kind..

N

Omgaan met zijn gevoelens zoals angst en boosheid

N

Meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en meer zichzelf te durven zijn

N

Weer plezier te hebben in leren en ontdekken

N

meer plezier ervaren in leren en ontdekken

N

Met tegenslagen om te gaan

PsychoWijs helpt ouders…

N

Negatieve patronen doorbreken

N

Hoe ze een ontspannen en positieve omgang kunnen krijgen met hun kind

N

Hoe ze meer kunnen genieten en minder politie agentje hoeven te spelen

“Wij kunnen niet voorkomen dat kinderen nare dingen meemaken. Wij kunnen er wél voor zorgen dat ze weerbaar genoeg worden en het zelfvertrouwen ontwikkelen om hiermee om te gaan.”

PsychoWijs: eerlijke psychologen die alles weten over angst en veerkracht!

Wij, Roxanne Hosemans (GZ-psycholoog Kind en Jeugd) en Anne-Minke Mulder (Orthopedagoog) startten PsychoWijs in 2015. Roxanne heeft 8 jaar gewerkt bij grote Jeugd GGZ organisaties en wilde sneller helpen, persoonlijker contact en kortere lijntjes. Anne-Minke werkte als gedragswetenschapper en wilde meer transparantie en eerlijkheid in de zorg. We delen dezelfde visie en missie: kinderen helpen om minder bang of onzeker te zijn en veerkrachtig om te leren gaan met tegenslagen.

We hebben de klassieke psychologenpraktijk een beetje afgestoft en voeren PsychoWijs op onze manier: professioneel maar menselijk. Zo delen we eigen verhalen over angsten en opvoeduitdagingen op social media om te normaliseren (nee echt, wij zijn ook niet perfect).

Z

In de afgelopen vijf jaar hielpen we meer dan 300 kinderen hun angst of trauma te overwinnen, lieten we tientallen kinderen steviger in hun schoenen staan en hielpen we vele ouders en kinderen elkaar beter begrijpen en hun band te verbeteren.

Z

Practice what you preach: Ook wij gaan onze angsten te lijf. We eten meelwormen en springen uit vliegtuigen.

Z

We geven gepassioneerd ouderavonden op onze praktijk, op scholen en de kinderopvang over veerkracht, angst en traumasensitief met kinderen omgaan.

Z

Ons enthousiasme is aanstekelijk: de media weet ons regelmatig te vinden. We stonden in diverse kranten (NRC, Trouw), tijdschriften (Ouders van nu, KeK Mama) en waren op tv te zien in o.a. Editie NL.

Z

Onze kennis houden we up to date, dankzij onze tomeloze nieuwsgierigheid en enthousiasme naar nieuwe ontwikkelingen. Tegenwoordig houdt onze stagiaire Sascha ons ook goed bij de les!

Wil jij een weerbaar kind dat lekker in zijn vel zit?

Zelfvertrouwen

Je ziet je kind meer stralen. Tegenslag? Die kan hij aan!

Grip op emoties

Minder snel, minder vaak en minder intens bang of boos. Je kind ervaart weer controle, dat geeft zelfvertrouwen!

Een goede ouder-kind relatie

Je begrijpt je kind beter, en je kind luistert beter naar jou. Je hebt minder ruzie & meer plezier, er is meer ontspanning.

Ervaringen van onze cliënten

Hij kroop elke keer achter mij weg en durfde niets te zeggen. Nu durft hij luid en duidelijk wat te vragen, al blijft hij het fijn vinden om eerst even de kat uit te boom te kijken, maar dat herken ik wel bij mijzelf. Het is ook heel fijn dat je hem af en toe kan helpen herinneren aan de Bikkel types, ze zijn zo beeldend! Ze geven mij als vader ook houvast om mijn zoontje te helpen in lastige situaties

Berend

Vader van jongen van 7 (Bikkeltraining)

Er werd goed gekeken naar wat ik nodig had. Ik ging doelgericht aan het werk met soms rationeel blijven. Of soms juist niet: je leert namelijk toch wel om met je gevoel om te gaan. En dit op een goed tempo. Ik kreeg niet het gevoel dat er een label op me werd geplakt. Mijn ervaring was zeer positief.”

Lisa, 17 jaar

Cliënte

Ontdek alles over EMDR, Theraplay en Cognitieve Gedragstherapie

Aanmelden bij PsychoWijs is makkelijk. Als jij je contactgegevens invult, nemen wij binnen twee werkdagen contact met jou op. We nemen jouw vraag door en helpen je te kiezen tussen de trajecten. Met de online trajecten kun je direct al starten.

GROEPSBEHANDELING

Doel: Meer zelfvertrouwen en minder verlegen of boos
Hoe: In kleine, veilige groepjes van max. 6 kinderen
Duur: 7-10 bijeenkomsten
Aanpak: Spelenderwijs, video’s voor thuis
Oefenen: Praktische oefeningen, online te downloaden
Extra: Gratis kennismaking, Ouderavond, Persoonlijk behandelplan, Evaluatiegesprek

ÉÉN OP ÉÉN TRAJECT

Doel: Grip op emoties. Sterker dan de angst, trauma verwerken, beter in je vel
Hoe: Individueel traject met oudergesprekken
Duur: Vanaf 5 sessies
Aanpak: Specialistische therapie afgestemd op jullie hulpvraag
Oefenen: Uitdagende oefeningen die de therapie versterken
Extra: Gratis Kennismaking, Persoonlijk behandelplan met kosten indicatie

OUDER-KIND TRAJECT

Doel: Verbeteren ouder-kind relatie, ontwikkeling kind stimuleren
Hoe: Ouder-kind sessies + oudersessies 
Duur: Vanaf 5 sessies
Aanpak: Preverbaal EMDR of spel (Theraplay)
Oefenen: Vooral in sessie, soms thuis
Extra: Gratis Kennismaking, Persoonlijk behandelplan met kosten indicatie

Ben jij klaar voor de eerste stap?

Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk pakket het beste bij mijn kind past?

Na de aanmelding voor een weerbaarheidstraining of een individueel traject plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we jullie vraag bespreken en met jullie mee denken wat in jullie geval het best passend is. We leveren zorg op maat.

Hoeveel tijd kost het me?

We weten dat een behandeling pas echt succesvol is, als er thuis en evt. op school ook wordt geoefend. De aanmeldreden vond immers in jullie eigen omgeving plaats. Naast de individuele gesprekken zullen we daarom ook huiswerkopdrachten meegeven. Hoe beter er thuis geoefend wordt, des te sneller en hoe beter de resultaten er zullen zijn. Wij geven jou en je kind de handvaten, maar uiteindelijk is het ook een kwestie van veel doen!

Wanneer is een individueel traject passend?

Als je kind al een tijd worstelt met een angst, paniek, boosheid of somberheid, maar het nog moeilijk vindt hierover te praten. Of er wel over kan praten er er iets mee wil doen, maar het niet ziet zitten in een groep aan de slag te gaan.
Uit ervaring weten we dat de meeste kinderen wel 8 gesprekken nodig hebben om patronen te doorbreken en voordat de nieuwe vaardigheden echt goed zijn ingeoefend. In een enkel geval kan het in minder gesprekken. Aan de hand van de informatie uit het intakeformulier en het eerste gesprek maken we samen een behandelplan.

Kunnen de afspraken buiten schooltijd, of moet ik vrij van school vragen voor de afspraken bij PsychoWijs?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de schoolroosters, echter lukt het niet om alle gesprekken van alle kinderen na school te plannen. We zullen het inplannen altijd in goed overleg doen.

Wat anderen van ons vinden

Ik was bang om vaccinaties te halen, ik scheet ervoor. Bij de laatste hebben ze het tot 3x geprobeerd, maar elke keer als ik die naald zag sprong ik weg. Toen kwam ik bij PsychoWijs voor EMDR. Ik dacht, gaat dat werken, zo’n vinger volgen? Maar het werkte heel goed! Ik was er zo vanaf. Ik ben er dus blij mee en zou het zo nog een keer doen

Lotte, 14 jaar

Cliënte EMDR

Het is mooi om te zien hoe Roxanne de balans heeft tussen voortvarendheid en rust. Ze straalt iets lichts uit, waar kinderen zich snel bij op hun gemak voelen. Tegelijk is ze duidelijk en eerlijk. Ze krijgt de kinderen helemaal mee. Zelfs bij de grootste weerstand krijgt Roxanne het voor elkaar dat een kind op een rustige manier doet wat ze zegt. En dan komt het plezier weer. Mooi hoe ze dat doet!

Ineke

Collega over ouder-kind speltherapie

Wil jij weer een ontspannen kind?

Zet de eerste stap en vul hieronder je gegevens in.