Je hoeft er nog niet in te geloven, dat doen wij wel. Tot dat je het zelf weer kan!

Wat je over ons moet weten

In mei 2015 werden we gekoppeld door een gezamenlijke vriendin en gingen we op blind date. En wat een match! Roxanne had, na jaren bij een grote GGZ instelling gewerkt te hebben, gezien hoe star en log de zorg kon worden. Dat moest anders: persoonlijker en flexibeler. Anne-Minke had bij een eerdere werkgever meegemaakt hoe de zorggelden misbruikt werden met leugens en fraude voor eigen gewin, ten koste van de zorg aan jongeren. Zorg moet daarom eerlijker en transparanter worden, vinden we.

Het liefst maken we onszelf misbaar. Maar iedereen komt soms op een punt dat hij of zij even uit balans is. Dat je het even niet meer weet. Of dat je blijkt dat je niet alle tools hebt om met dat ene te dealen, of gewoon vette pech. Het is dan ontzettend sterk om hulp te vragen. Juist misschien als je niet weet wat je precies nodig hebt, of als je er nog niet in gelooft. De meeste kinderen, jongeren en ouders geloven nog niet dat het anders kan. Je hoeft er nog niet in te geloven. Dat doen wij eerst wel voor je, totdat je het zelf weer kan. Uit ervaring weten we dat het kan.

Vergis je niet. We lijken misschien twee lieve dames, maar we zijn ook echte aanpakkers. Als je een probleem wilt aanpakken, gaan we er ook voor. En vaak juist de dingen die je niet wil zeggen of delen, waar je je misschien voor schaamt zijn de onderwerpen die we niet uit de weg gaan. We vinden niets gek of raar. Werken aan jezelf is gewoon niet altijd leuk. Je komt bijvoorbeeld iets tegen wat je raakt of je voelt je pijn weer. Je wilt het misschien liever wegstoppen. Maar we weten dat erom heen draaien je niet gaat helpen. Je kan er helaas niet omheen, maar je moet er doorheen. Dat doen we altijd samen. Altijd in overleg en op jouw tempo. Wij weten dat je veerkrachtiger en sterker bent dan je zelf op dit moment gelooft.

GEZOCHT! Wegens de groeiende praktijk en de groeiende buik van Anne-Minke zijn we opzoek naar versterking!

Vacature Orthopedagoog generalist/ ervaren basis orthopedagoog/ of GZ-psycholoog K&J  voor 3-4 dagen in de week vanaf  november. Voor 5-6 maanden met uitzicht op verlenging. Lees HIER de hele vacature en stuur je motivatie en CV snel naar info@psychowijs.nl

Vacature Administratief medewerker die ons helpt met het dossier- en agendabeheer en het verwerken van aanmeldingen, voor 8 uur per week. De uren zijn zelf in te delen. Per direct gezocht. Lees HIER de hele vacature en stuur je motivatie en CV snel naar info@psychowijs.nl

Vragen over een vacture? Neem gerust contact op met Anne-Minke: 06-42171624

Volg  ons Social Media:

Anne-Minke Mulder (Orthopedagoog, mede-eigenaar)

Wist je dat ik het vroeger heel lastig vond dat ik altijd de langste was, dat ik ik andere hobbies had dan de rest en dat andere mensen het weer lastig vonden dat ik zoveel vragen stelde? Opgroeien gaat gepaard met onzekerheden, het is soms spannend om je buiten je comfortzone te ontwikkelen, ook ik ben daar tegenaan gelopen. Maar er hoeft maar één persoon te zijn die het ziet en wel gelooft dat je het in je hebt, om je het laatste zetje te geven. Als onzekere tiener had ik zo’n leerkracht. Toen ik mij aanmeldde voor de activiteiten commissie op de middelbare school wilde ik gewoon lid zijn, een groep van tien onstuimige tieners voorzitten of de financiën bijhouden, dat kon ik toch niet. Daar dacht deze leerkracht anders over. Voor ik het wist draaide ik de vergaderingen en leidde ik de activiteiten op school, waar soms wel duizenden euro’s bij kwamen kijken, in goede banen. Aan het einde van het jaar stond ik voor de hele school op het podium de nieuwe mensen voor te stellen. Als je mij van te voren had vertelt dat ik dát zou bereiken, had ik je voor gek verklaard. Het is een ervaring waar ik vaak aan moet denken. Elke keer als ik iets spannends doe, iets onbekends, iets waarvan ik niet weet of het wel gaat lukken, of ik het wel kan. Dan denk ik weer aan dat moment. Juist dié ervaring wil ik doorgeven aan de ouders, kinderen en jongeren in de praktijk. Je liefdevol buiten je comfortzone duwen en laten ervaren dat het allemaal wel mee valt, dat er niets gebeurd. Ja, dat je groeit, steviger wordt, sterker wordt en vertrouwen krijgt dat je het aankan, ook als het even tegen zit.

Anne-Minke Mulder is Orthopedagoog (NVO lidnummer: 14627 / Lid nummer SKJ: 94101010), EMDR practitioner i.o. en Ambassadeur voor de Jeugdprofessional. Ze werkt o.a. met EMDR, Cognitieve gedragstherapie, Acceptance en Commitment Therapie en oplossingsgerichte technieken.

Wist je dat…

Ik uit Twente kom, maar dat je dat niet hoort?

Ik een grote fan ben van spannende Netflix Series? En Disney films?

Ik één van mijn angsten heb overwonnen door een parachutesprong te maken?

Ik gek ben van katten, vooral op m’n eigen kat

Ik vaak op een zeilboot te vinden ben

Roxanne Hosemans(GZ-psycholoog, Orthopedagoog, mede-eigenaar)

Inmiddels weet je dat wij ook niet geboren zijn als helden. Zekerheid is niet iedereen aangeboren. Mij ook niet. Hoewel ik al heel jong een eigenwijs en pittig ding was, is het mijn gewoonte om eerst even de kat uit de boom te kijken. Ik ben nieuwsgierig en wil graag alles van mensen weten. Ik zoek naar de samenhang, wil het echt snappen. Ik ben opgegroeid met het idee dat voor alles wel een oplossing is en dat je van elke tegenslag en overwinning sterker wordt. Deze optimistische levensvisie vertolkt zich in veel enthousiasme, tomeloos doorzettingsvermogen en een lekker tempo met alles wat ik doe. Hiermee ging ik tot enkele jaren geleden regelmatig over mijn eigen grenzen.
Ik werkte veel te hard, zette me privé veel te veel in voor anderen en ging blind voor kansen om me verder te ontwikkelen, zonder stil te staan bij mijn successen. Het moest altijd sneller en beter. Ik vergat in mijn enthousiasme en drift om op mezelf te letten. Toen werd ik zwanger van onze tweeling. Eén van mijn beste levenslessen. Tijdens deze zwangerschap leerde ik mezelf en mijn grenzen veel beter aanvoelen en aangeven. Door complicaties móést ik wel vertragen, en genoegen nemen met minder. Ik leerde hoe belangrijk het is om jezelf op één te zetten, naar je lijf te luisteren en met meer zekerheid spannende dingen aan te gaan.
Ik weet wat het betekent om een angst te overwinnen, de kracht die het je geeft en de last die van je af valt. De belemmering die er niet meer is en de vrijheid voelen om nóg meer jezelf te zijn. Heerlijk! En dat gun ik jou en je kind ook! Op mijn typische ontspannen maar energieke en optimistische wijze help ik ook jou graag om dat te bereiken voor je kind.
Roxanne Hosemans is GZ-psycholoog BIG (19920480525), Orthopedagoog, en Theraplay coach. In haar therapie werkt ze o.a. met cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, ACT, Theraplay en oplossingsgerichte technieken.

Wist je dat…

Ik gek ben op nieuwe recepten proberen en koekjes/taarten bakken? En opeten natuurlijk!

Ik heel lang bang was voor alles met meer dan 4 pootjes? Maar dit een stuk minder werd toen ik tijdens mijn opleiding als huiswerk een spin mee moest nemen om mee te oefenen?

Hoe chagrijnig ook, altijd moet lachen om filmpjes van katten op robotstofzuigers?

Ik koffie leerde drinken in Italië en nu alleen HELE goede koffie lekker vind? (ik heb de bijnaam “koffiesnob”).

Sascha van Dalfsen (Orthopedagoog)

Onzekerheid en angst zijn dingen die mij niet vreemd zijn. Als kind niet, en nog steeds niet. De angst om te falen verberg ik nu ik tegenwoordig achter mijn perfectionisme en zelfverzekerdheid. “Blij zijn met wie je bent” is nog steeds makkelijker gezegd dan gedaan. Ik laat mij hier echter niet door tegenhouden. Problemen zijn er om opgelost te worden en angsten om te overwinnen!

Als kind van gescheiden ouders weet ik als geen ander hoe het is om je in allerlei bochten te wringen, hoe boos je kunt zijn om alles en om niks, en hoe bang om alleen gelaten of vergeten te worden. Gelukkig had (en heb) ik mensen en hulpverleners om mij heen die mij geholpen hebben stevig in mijn schoenen te staan. Die mij een duwtje in de rug gaven als dat nodig was en die me aanmoedigden als ik iets ging doen wat ik doodeng vond. Zoals zingen voor publiek of, meer recent, in mijn eentje door Zuid Amerika reizen bijvoorbeeld! Ditzelfde zou ik nu graag doen voor ouders en kinderen die tegen problemen of moeilijkheden aanlopen.

Eerlijkheid, open communicatie en leven zonder oordeel zijn waarden die ik in het dagelijks leven en ook in mijn werk wil toepassen. Iedereen is anders, en ergens toch hetzelfde. Als mens lopen we ieder ons eigen pad vol bomen waardoor we soms het bos even niet meer zien. Dan hebben we allemaal wel eens iemand nodig die ons bij de hand neemt en zegt: “Kom, laten we een stukje samen lopen, dan komen we er wel uit.”

Ik volg de master Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht en vanaf september loop ik stage bij Praktijk PsychoWijs. Daarnaast hockey ik al bijna twintig jaar, doe ik aan salsadansen, teken en schrijf ik graag, ben ik dol op Disneyfilms en houd ik van lange wandelingen maken in de natuur.

 Wist je dat….

Ik een jaar in Spanje heb gewoond en gewerkt, en daarom best goed Spaans spreek?

Ik gek ben op reizen, fotografie en lezen?

Ik op bijna al mijn eten sambal smeer, omdat mijn Indonesische oma me dat geleerd heeft?

Mijn lievelingskleur zonsondergang-oranje is, en mijn slaapkamermuur ook die kleur heeft?

Ik twee broertjes, twee halfbroertjes, drie stiefzusjes en twee stiefbroertjes heb?

Ik PsychoWijs de leukste werkplek ooit vind?

Pedagogische Wetenschappen

Zowel Roxanne als Anne-Minke studeerden op de universiteit (UU en RUG) aan de faculteit Sociale Wetenschappen, en hebben zich gespecialiseerd in de de Jeugd GGZ: het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met psychische problemen vanuit een holistische invalshoek. Roxanne heeft de post-masteropleiding tot gezondheids-zorgpsycholoog (PPO) kind en jeugd gevolgd en is sinds 2015 BIG geregistreerd GZ-psycholoog.

Theraplay

Roxanne heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in Theraplay, een ouder-kind speltherapie om de hechte band tussen ouder en kind, hun interactie en het plezier te verbeteren. Het is een ervaringsgerichte therapie en daarom ook een actieve opleiding waarin veel op elkaar geoefend wordt. Roxanne heeft zich dit jaar geregistreerd tot Theraplay coach, en studeert door voor de hoogste registratie: Theraplay practitioner.

EMDR

In de opleiding leer je over diverse reacties op trauma, en op welke manieren deze zich kunnen uiten. En welk aangrijpingspunt je het beste kunt nemen om trauma (groot en klein) goed te behandelen. Om dit écht goed in de vingers te krijgen is het belangrijk om het ook zélf te ervaren. Er werd dan ook veel op elkaar geoefend. Roxanne en Anne-Minken weten daarom heel goed hoe het is! 
Wij volgenden onze opleiding bij een gedegen instituut, en weten dus écht wat we doen en waarom!

 

Hoe cliënten ons ervaren

Het gaat bijzonder goed met onze dochter en we zijn je nog elke dag dankbaar voor alle informatie en uitleg die je ons gegeven hebt. De uitleg blijkt ook nu te kloppen nu ze met lezen haar eigen leerlijn volgt. Zo gaaf om dat met jouw uitleg te kunnen onderbouwen. Haar manier van automatiseren is “anders” en het is zo fijn dat we het vertrouwen hebben dat het goed komt maar dat ze haar eigen tijd hiervoor neemt. Dat hadden we niet durven hebben als we niet de beschrijving en uitleg vorig jaar hadden gehad. Dank daarvoor.
De juf ziet dit ook en heeft alle vertrouwen en geeft onze dochter nu de juiste feedback en ondersteuning

Sarah

Moeder van meisje van 6 jaar

Durf jij hulp te vragen als je vastloopt?

Help je kind naar meer zelfvertrouwen en veerkracht