Je hoeft er nog niet in te geloven, dat doen wij wel. Tot dat je het zelf weer kan!

Wat je over ons moet weten

In mei 2015 werden Roxanne en Anne-Minke gekoppeld door een gezamenlijke vriendin en gingen op blind date. En wat een match! Roxanne had, na jaren bij een grote GGZ instelling gewerkt te hebben, gezien hoe star en log de zorg kon worden. Dat moest anders: persoonlijker en flexibeler. Anne-Minke had bij een eerdere werkgever meegemaakt hoe de zorggelden misbruikt werden met leugens en fraude voor eigen gewin, ten koste van de zorg aan jongeren. Zorg moet daarom eerlijker en transparanter worden, vinden we.

Het liefst maken we onszelf misbaar. Maar iedereen komt soms op een punt dat hij of zij even uit balans is. Dat je het even niet meer weet. Of dat je blijkt dat je niet alle tools hebt om met dat ene te dealen, of gewoon vette pech. Het is dan ontzettend sterk om hulp te vragen. Juist misschien als je niet weet wat je precies nodig hebt, of als je er nog niet in gelooft. De meeste kinderen, jongeren en ouders geloven nog niet dat het anders kan. Je hoeft er nog niet in te geloven. Dat doen wij eerst wel voor je, totdat je het zelf weer kan. Uit ervaring weten we dat het kan.

Vergis je niet. We lijken misschien twee lieve dames, maar we zijn ook echte aanpakkers. Als je een probleem wilt aanpakken, gaan we er ook voor. En vaak juist de dingen die je niet wil zeggen of delen, waar je je misschien voor schaamt zijn de onderwerpen die we niet uit de weg gaan. We vinden niets gek of raar. Werken aan jezelf is gewoon niet altijd leuk. Je komt bijvoorbeeld iets tegen wat je raakt of je voelt je pijn weer. Je wilt het misschien liever wegstoppen. Maar we weten dat erom heen draaien je niet gaat helpen. Je kan er helaas niet omheen, maar je moet er doorheen. Dat doen we altijd samen. Altijd in overleg en op jouw tempo. Wij weten dat je veerkrachtiger en sterker bent dan je zelf op dit moment gelooft.

Inmiddels hebben zich een aantal collega’s aangesloten bij onze praktijk die deze visie delen en met evenveel toewijding, energie en passie voor ons vak aan de slag gaan met kinderen, jongeren en hun ouders. En daar zijn we eigenlijk heel trots op! Hieronder stellen we onszelf aan je voor.

 

Volg  ons op Social Media:

Anne-Minke Mulder (Orthopedagoog, mede-eigenaar)

Wist je dat ik het vroeger heel lastig vond dat ik altijd de langste was, dat ik ik andere hobbies had dan de rest en dat andere mensen het weer lastig vonden dat ik zoveel vragen stelde? Opgroeien gaat gepaard met onzekerheden, het is soms spannend om je buiten je comfortzone te ontwikkelen, ook ik ben daar tegenaan gelopen. Maar er hoeft maar één persoon te zijn die het ziet en wel gelooft dat je het in je hebt, om je het laatste zetje te geven. Als onzekere tiener had ik zo’n leerkracht. Toen ik mij aanmeldde voor de activiteiten commissie op de middelbare school wilde ik gewoon lid zijn, een groep van tien onstuimige tieners voorzitten of de financiën bijhouden, dat kon ik toch niet. Daar dacht deze leerkracht anders over. Voor ik het wist draaide ik de vergaderingen en leidde ik de activiteiten op school, waar soms wel duizenden euro’s bij kwamen kijken, in goede banen. Aan het einde van het jaar stond ik voor de hele school op het podium de nieuwe mensen voor te stellen. Als je mij van te voren had vertelt dat ik dát zou bereiken, had ik je voor gek verklaard. Het is een ervaring waar ik vaak aan moet denken. Elke keer als ik iets spannends doe, iets onbekends, iets waarvan ik niet weet of het wel gaat lukken, of ik het wel kan. Dan denk ik weer aan dat moment. Juist dié ervaring wil ik doorgeven aan de ouders, kinderen en jongeren in de praktijk. Je liefdevol buiten je comfortzone duwen en laten ervaren dat het allemaal wel mee valt, dat er niets gebeurd. Ja, dat je groeit, steviger wordt, sterker wordt en vertrouwen krijgt dat je het aankan, ook als het even tegen zit.

Anne-Minke Mulder is Orthopedagoog (NVO lidnummer: 14627 / Lid nummer SKJ: 94101010), EMDR therapeut. en Ambassadeur voor de Jeugdprofessional. Ze werkt o.a. met EMDR, Cognitieve gedragstherapie, Acceptance en Commitment Therapie en oplossingsgerichte technieken.

☏ 06 42 17 16 24
✉ am.mulder@psychowijs.nl
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag (administratie) en vrijdag

Wist je dat…

Ik uit Twente kom, maar dat je dat niet hoort?

Ik een grote fan ben van spannende Netflix Series? En Disney films?

Ik één van mijn angsten heb overwonnen door een parachutesprong te maken?

Ik gek ben van katten, vooral op m’n eigen kat

Ik vaak op een zeilboot te vinden ben

Roxanne Hosemans(GZ-psycholoog, Orthopedagoog, mede-eigenaar)

Inmiddels weet je dat wij ook niet geboren zijn als helden. Hoewel ik al heel jong een eigenwijs en pittig ding was, is het mijn gewoonte om eerst even de kat uit de boom te kijken. Ik ben nieuwsgierig en wil graag alles van mensen weten. Ik zoek naar de samenhang, wil het echt snappen. Ik ben opgegroeid met het idee dat voor alles wel een oplossing is en dat je van elke tegenslag en overwinning sterker wordt. Deze optimistische levensvisie vertolkt zich in veel enthousiasme, tomeloos doorzettingsvermogen en een lekker tempo met alles wat ik doe. Dat klinkt allemaal best goed, maar ik ging tot enkele jaren geleden hiermee ook regelmatig over mijn eigen grenzen. Ik werkte veel te hard, zette me privé veel te veel in voor anderen en ging blind voor kansen om me verder te ontwikkelen, zonder stil te staan bij mijn successen. Het moest altijd sneller en beter. Ik vergat in mijn enthousiasme en drift om op mezelf te letten. Toen werd ik zwanger van onze tweeling. Eén van mijn beste levenslessen. Tijdens deze zwangerschap leerde ik mezelf en mijn grenzen veel beter aanvoelen en aangeven. Door complicaties móést ik wel vertragen, en genoegen nemen met minder. Ik leerde hoe belangrijk het is om jezelf op één te zetten, naar je lijf te luisteren en met meer zekerheid spannende dingen aan te gaan.
Ik weet wat het betekent om een angst te overwinnen, de kracht die het je geeft en de last die van je af valt. De belemmering die er niet meer is en de vrijheid voelen om nóg meer jezelf te zijn. Heerlijk! En dat gun ik jou en je kind ook. Op mijn typische ontspannen maar energieke en optimistische wijze help ik ook jou graag om dat te bereiken voor je kind.

Roxanne Hosemans is GZ-psycholoog BIG (19920480525), Orthopedagoog, en Theraplay coach. In haar therapie werkt ze o.a. met cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, ACT, Theraplay en oplossingsgerichte technieken. Lid van beroepsverenigingen NVGZP, LVVP en Theraplay Nederland

☏ 06 44 66 00 11
r.hosemans@psychowijs.nl
Werkdagen: maandag, dinsdagochtend (administratie), woensdag en donderdag

Wist je dat…

Ik gek ben op nieuwe recepten proberen en koekjes/taarten bakken? En opeten natuurlijk!

Ik heel lang bang was voor alles met meer dan 4 pootjes? Maar dit een stuk minder werd toen ik tijdens mijn opleiding als huiswerk een spin mee moest nemen om mee te oefenen?

Hoe chagrijnig ook, ik altijd moet lachen om filmpjes van katten op robotstofzuigers?

Ik koffie leerde drinken in Italië en nu alleen HELE goede koffie lekker vind? (ik heb de bijnaam “koffiesnob”).

Myrthe van den Bogaard (Orthopedagoog, IMH specialist)

Al op de basisschool werd mij vertelt, dat ik goed kon luisteren. Het begrijpen van de ander is iets wat ik heel belangrijk vind. Zo kon ik vroeger goed bemiddelen tussen mijn klasgenoten en de leraar (en kregen we veel voor elkaar!). Ik heb al vroeg geleerd: elk verhaal heeft twee (of zelfs meer) kanten. Soms vergeet ik dat ook weleens en dan zie ik alleen maar dat de ander boos is of stom doet. Ik vind het belangrijk om steeds een stapje terug te mogen nemen en de situatie opnieuw te bekijken. Ik geloof erin dat je zo elkaar weer kan vinden. In mijn baan doe ik dit door met ouders te zoeken naar de betekenis achter het gedrag. Samen werken met het hele gezin om het vertrouwen, begrip en vooral plezier weer terug te vinden in elkaar.

Myrthe van den Bogaard is Orthopedagoog, IMH specialist en werkt o.a. graag met VideoHometraining, elementen van Theraplay en ‘Zachtjes balen met toontje’

☏ 06 38 25 80 47
✉ m.vandenbogaard@psychowijs.nl
Werkdagen: donderdag

 

      Wist je dat….

Ik graag nog aan gym doe? Apenkooien voor volwassenen!

Ik vroeger stiekem alle chocola opat in huis en dan nieuwe kocht om te doen alsof het niet gebeurd was?

Als ik een chaotische dag heb, je een spoor kan vinden waar ik allemaal ben geweest? Opruimen is niet mijn ding!

Ik heel hard meezing met liedjes, maar altijd de tekst verkeerd zing?

Femia Campagne (Orthopedagoog)

Altijd al heb ik geweten dat ik met kinderen wilde werken. Vanaf dat ik een jaar of 12 was, begon ik met oppassen op kinderen uit de buurt, daarna ben ik turnlessen gaan geven en uiteindelijk gekozen voor de opleiding pedagogische wetenschappen. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt in de kinderopvang. Hierna ben ik gaan werken met kinderen met leerproblemen. Juist door mijn eigen ervaring met dyslexie, kon ik mijzelf goed inleven in de cliënten. Daarbij was mijn boodschap altijd ‘laat niemand je zeggen dat je iets niet kunt’. Terwijl ik in de 5e klas van de middelbare school zat, kreeg ik een onderzoek naar dyslexie. De psycholoog heeft tijdens het adviesgesprek tegen mij gezegd dat het niet verstandig zou zijn om pedagogische wetenschappen te gaan studeren. Ik moest er nog maar eens goed over na denken. Dat moment heeft veel indruk gemaakt, maar heeft mij er niet van weerhouden om toch mijn droom achterna te gaan. En kijk nu eens waar ik sta! Door een spiegel te zijn voor kinderen, maar ook voor hun ouders bouw je snel een band op waarop je professioneel kan verder bouwen.

Femia Campagne is Orthopedagoog (Lid nummer SKJ: 120009465)

☏ 06 28 11 65 72
✉ f.campagne@psychowijs.nl
Werkdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag

Wist je dat…

Ik ontzettend hou van lezen. Elke avond lees ik voor het slapen gaan.

Ik sinds de corona-pandemie wandelen ben gaan waarderen?

Ik graag verschillende soorten podcasts luister. Tijdens het fietsen en wandelen heb ik altijd wel een koptelefoon op.

Ik een ontzettende zoetekauw ben? Snoep, ijs, koekjes, chocolade, ik kan niet stoppen met eten als ik eenmaal begin.

Noortje Bult (Administratief Medewerker Zorg)

Ook ik heb het nodige mogen overwinnen in mijn leven. In mijn ervaring is het ontzettend fijn om het niet altijd alleen te hoeven doen en te bedenken. Zowel voor mijzelf maar ook als moeder. Het voelt dan ook heel dankbaar om bij te dragen aan het werk van ons team.

Noortje is de administratieve heldin van Praktijk PsychoWijs. Zij  neemt de behandelaren dingen uit handen, zodat zij vooral kunnen doen waar ze het beste in zijn: goede zorg leveren. Bij Noortje kan je terecht voor vragen over afspraken.

☏ 06 28 56 13 80
✉ n.bult@psychowijs.nl
Werkdagen: dinsdag-, woensdag-, vrijdagochtend

 

Wist je dat….

Ik hou van raar dansen?

Ik het liefst spelletjes doe met mijn familie en vrienden?

Ik voor alles een ander poetsdoekje heb?

Ik gek ben op Escape Rooms

Pedagogische Wetenschappen

Zowel Roxanne als Anne-Minke studeerden op de universiteit (UU en RUG) aan de faculteit Sociale Wetenschappen, en hebben zich gespecialiseerd in de de Jeugd GGZ: het werken met kinderen, jongeren en hun ouders met psychische problemen vanuit een holistische invalshoek. Roxanne heeft de post-masteropleiding tot gezondheids-zorgpsycholoog (PPO) kind en jeugd gevolgd en is sinds 2015 BIG geregistreerd GZ-psycholoog.

Theraplay

Roxanne heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in Theraplay, een ouder-kind speltherapie om de hechte band tussen ouder en kind, hun interactie en het plezier te verbeteren. Het is een ervaringsgerichte therapie en daarom ook een actieve opleiding waarin veel op elkaar geoefend wordt. Roxanne heeft zich dit jaar geregistreerd tot Theraplay coach, en studeert door voor de hoogste registratie: Theraplay practitioner.

EMDR

In de opleiding leer je over diverse reacties op trauma, en op welke manieren deze zich kunnen uiten. En welk aangrijpingspunt je het beste kunt nemen om trauma (groot en klein) goed te behandelen. Om dit écht goed in de vingers te krijgen is het belangrijk om het ook zélf te ervaren. Er werd dan ook veel op elkaar geoefend. Roxanne en Anne-Minken weten daarom heel goed hoe het is! 
Wij volgenden onze opleiding bij een gedegen instituut, en weten dus écht wat we doen en waarom!

 

Hoe cliënten ons ervaren

Het gaat bijzonder goed met onze dochter en we zijn je nog elke dag dankbaar voor alle informatie en uitleg die je ons gegeven hebt. De uitleg blijkt ook nu te kloppen nu ze met lezen haar eigen leerlijn volgt. Zo gaaf om dat met jouw uitleg te kunnen onderbouwen. Haar manier van automatiseren is “anders” en het is zo fijn dat we het vertrouwen hebben dat het goed komt maar dat ze haar eigen tijd hiervoor neemt. Dat hadden we niet durven hebben als we niet de beschrijving en uitleg vorig jaar hadden gehad. Dank daarvoor.
De juf ziet dit ook en heeft alle vertrouwen en geeft onze dochter nu de juiste feedback en ondersteuning

Sarah

Moeder van meisje van 6 jaar

Durf jij hulp te vragen als je vastloopt?

Help je kind naar meer zelfvertrouwen en veerkracht