Over ons - Praktijk PsychoWijs | Kinderpsychologen | Angsten overwinnen
other-pages-header

Over ons

Foto voor over ons

Soms weet je dat het anders moet, maar geloof je nog niet dat je het kan, en weet je al helemaal niet waar dan te beginnen. Dat vinden we bij PsychoWijs helemaal niet erg. Wij stappen graag juíst in op het moment dat je nog denkt: “ja, dáág, dat kan of durf ik echt niet!” Je hoeft er nog niet in te geloven. Dat doen wij eerst wel voor je, totdat je het zelf weer kan. Door onze eigen ervaringen, en omdat we al vele mensen geholpen hebben, weten wij dat er veel meer mogelijk is dan je zelf voor ogen hebt.

Wat je over ons moet weten

Vergis je niet. We lijken misschien twee lieve dames, maar we zijn ook echte aanpakkers. Als je een probleem wilt aanpakken, kun je er omheen draaien, eindeloos uitstellen en in excuses blijven hangen. Daar zijn wij niet zo van. Wij weten dat het beter, sneller en effectiever is om gewoon te zeggen waar het op staat. En dat gunnen we jou en je kind vooral. Want waarom zouden we je langer in de huidige situatie laten zitten, terwijl we weten dat er een snellere manier is om je beter, zelfverzekerder en gelukkiger te gaan voelen.

Practice what you preach. En dat doen we zeker. Zodra wij merken dat we zelf in een kringetje rondlopen, of bepaalde situaties uit de weg gaan, grijpen we dit aan om het juist wél te doen. Zo is Roxanne als de dood voor spinnen en beestjes, maar heeft ze laatst zelfs een sprinkhaan gegeten! Anne-Minke houdt nogal van controle, dus besloot ze juist alles eens uit handen te geven en een parachutesprong te maken! Natuurlijk hadden we allebei knikkende knietjes en klotsende oksels. Maar wauw! Dat gevoel wanneer je je eigen angst overwonnen hebt! Dát gevoel willen we jou en je kind mee geven.

Wil je ook vandaag nog aan de slag om je kind meer zelfvertrouwen te geven? Download onze gratis tips of meld je aan voor een gratis PsychoWijs Power-sessie waarin we zeker 2 tips geven die je direct kan toepassen, zodat je je kind kan helpen zijn/haar angst en onzekerheid te overwinnen!

PsychoWijs-1697

Roxanne Hosemans

GZ-Psycholoog Kind & Jeugd

Meer weten over Roxanne?

PsychoWijs-1706-gespiegeld

Anne-Minke Mulder

Orthopedagoog NVO & SKJ

Meer weten over Anne-Minke?

other-pages-header

Onze meeste recente tips

weerbaarheid schoolreisje
Weerbaarheid: kan jouw kind zijn eigen wens en grens aangeven?

Laatst was ik op bezoek bij een school en voor de deur stond een grote touring car warm te draaien. Nu nog leeg, maar straks gevuld met drukke en gespannen kinderen die op weg gaan naar hun schooluitje: de dierentuin, het kruller möller museum, het pretpark etc. Die schooluitjes staan me nog goed bij. Want […]

bang weerbaarheid en zelfvertrouwen
Ik kan het niet, ik wil het niet, ik durf het niet!

Iedereen die terugdenkt aan zijn eigen opvoeding kan wel een paar oneliners van z’n ouders bedenken. Goed bedoelde adviezen die er voor moeten zorgen dat je je beter gaat voelen en meer durft; voor je eigen bestwil dus. De oneliner die mij is bijgebleven, is toepasbaar op momenten waar ik heel hard riep: “ja, maar, […]

Gratis PsychoWijs Power Sessie

Wil jij je kind over zijn angst en onzekerheden heen helpen? Ben je klaar met je zorgen maken over je kind? Wil je ook twee gouden tips die je direct kunt toepassen en ervoor zorgen dat je kind weer meer zelfvertrouwen krijgt en meer durft? In een 30 min skypegesprek (vanaf je eigen bank of keukentafel) luisteren we naar je en geven je tips op maat. Iets voor jou? Wij zitten voor je klaar.

arrow
psychowijs3