Weerbaarheidsgroep - Bikkeltraining

Weerbaarheidsgroep  

Voor betrokken ouders die zich zorgen maken om de veerkrachtigheid van hun kind. Wil jij dat je kind onbezorgd door het leven kan gaan en veerkrachtiger is bij tegenslagen? En ben je bereid om, samen met je kind, tijd en aandacht te investeren om hem of haar verder te helpen? Een weerbaarheidsgroep is daarvoor een goede oplossing. Je kind kan tijdens deze groep in een veilige omgeving de nodige vaardigheden leren en oefenen.  

Onder begeleiding van ervaren therapeuten oefenen de kinderen in kleine en veilige groepjes diverse vaardigheden, zoals opkomen voor zichzelf, minder snel boos worden of weerbaarder worden. Er worden naast de algemene doelen ook persoonlijke doelen gesteld. Een groepsbehandeling bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten (afhankelijk van leeftijd en groepsgrootte).  Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema. De kinderen krijgen een werkboek mee waarin praktische huiswerkoefeningen staan. Om je gedrag te veranderen is oefening nodig. Het is daarom belangrijk dat er ook thuis aandacht aan wordt besteed, en elke dag geoefend wordt.  

Startdatum groepen:

15 april 2024: Bikkeltjes met Lef (5-7 jaar) (er zijn nog enkele plekken beschikbaar)

“Wij kunnen niet voorkomen dat kinderen nare dingen meemaken. Wij kunnen er wél voor zorgen dat ze weerbaar genoeg worden en het zelfvertrouwen ontwikkelen om hiermee om te gaan.”

Al tijdens de training zag ik haar groeien, ongelooflijk dat ze nu al zoveel meer durft!

Moeder van een meisje van 5

u

Voor wie

We hebben groepen voor o.a. kinderen en jongeren die onzeker zijn, het lastig vinden om vrienden te maken en te behouden of bang zijn om te falen, een andere milde angst hebben, of kinderen die juist erg snel boos worden of clownesk zijn. De trainingen zijn voor kinderen van 4-12 jaar. Neem contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

 → Vul onze PsychoWijs BikkelChecklist in om te kijken of jouw kind baat heeft bij de Bikkelgroep 

u

Wat

Een training bestaat uit: een kennismakingsgesprek, de groepsbijeenkomsten, een ouderavond, halverwege contact met ouders en leerkracht, en een follow-up afspraak.  

u

Kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek is gratis. Hierin bespreken we jouw hulpvraag, en of de groep goed bij jouw kind zou passen. We zullen ook samen de individuele doelen voor jouw kind opstellen. Soms kan het voorkomen dat we een ander aanbod geschikter vinden voor jouw hulpvraag. We zullen dan met je overleggen wat wij voor passende aanpak kunnen bieden. 

u

Follow-Up Afspraak

We vinden het belangrijk dat de vaardigheden die je kind geleerd heeft tijdens de groep, ook behoudt. Daarom maken we een paar weken nadat de groep afgelopen is een follow-up afspraak. We kijken samen hoe het dan gaat, evalueren de doelen en kunnen eventueel nog wat onderwerpen opfrissen. Eventueel kan besloten worden nog een aantal individuele afspraken te maken.

u

Kosten

Weerbaarheidsgroep Bikkeltjes met Lef: 579 euro 
Weerbaarheidsgroep Bikkels in de Dop: 579 euro 

Deze prijs is inclusief het intakegesprek van 60 minuten met 2 psychologen, een persoonlijk behandelplan, een ouderavond, tussenevaluatie met school  en ouders, de follow up afspraak, de benodigde boeken en toegang tot de online leeromgeving met extra video’s en oefeningen.

Voor de vakantie durfde ze amper iets te zeggen in de klas. Nog steeds blijft het lastig, maar na de vakantie heeft ze uit zichzelf iets verteld in de kring! We zien haar groeien en opbloeien. We zijn er nog niet, maar wel een eind op de goede weg!

Moeder van een meisje van 9

Aanmelden en informatie

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur ons vrijblijvend via de website een bericht. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Flyer weerbaarheidstrainingen