Voor Professionals - Praktijk PsychoWijs | Kinderpsychologen | Angsten overwinnen
other-pages-header

Voor Professionals en Verwijzers

We werken graag samen met anderen, om er zo voor te zorgen dat de kinderen, jongeren en ouders de meest passende zorg krijgen.

Op deze pagina vind je alle informatie over onze registraties, contracten en samenwerkingsverbanden. Hieronder lees je ook in welke gemeenten onze zorg vergoed wordt.

Denk je aan verwijzen, maar weet je niet zeker of het passend is? Bel ons gerust, we denken graag met je mee!

Praktijk informatie

Praktijk PsychoWijs

agb-code: 94062282
KvK nummer: 64230899
Rekeningnummer: NL78INGB0007089413

Anne-Minke Mulder

NVO: 14627
SKJ: 120002112
AGB-code: 94101010

Roxanne Hosemans

BIG: 19920480525
AGB-code: 94101017

Privacy & Voorwaarden

Ook wij vinden het belangrijk dat alle informatie van de kinderen en ouders die we zien goed bewaard wordt, en dat we alleen het noodzakelijke bewaren. Vanuit onze beroepscode zijn wij verplicht om dossiers voor 15 jaar te bewaren. Bekijk onze privacy verklaring welke informatie we waarom, en hoe lang bewaren.
Daarnaast hebben we algemene voorwaarden opgesteld die gebaseerd zij op de onze beroepscode.

Aanbod behandelvormen:
We werken o.a. met:

 • Theraplay (hechting, ouder-kind relatie)
 • EMDR (Trauma en trauma)
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Schematherapie
 • Weerbaarheidstrainingen (5-7 jaar en 8-12 jaar)
 • Lezingen/Workshops op locatie, bv. ouderavond

Vergoede Zorg

Sinds 2014 word de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren niet meer vergoed door de zorgverzekeraars, maar door de gemeenten. Helaas heeft PsychoWijs niet met alle gemeenten een contract. Mocht de zorg niet vergoed worden, zullen wij dit direct bespreken en kunnen ouders zelf besluiten om verder te kijken, of de zorg toch zelf te bekostigen.

Contracten

PsychoWijs heeft met de volgende gemeenten een contract voor de Generalistische Basis GGZ.
Wij leveren vergoede zorg onder de code: 54B00

 • Zeist
 • Bunnik
 • de Bilt
 • Utrechtse Heuvelrug
 • Wijk bij Duurstede

PsychoWijs heeft momenteel geen wachtlijst

Een verwijzing kan via het cjg/buutteam/wijkteam/sociaal team of de huisarts verkregen worden.

Voor meer informatie over de aanbieders in deze regio kan je naar de website: https://www.zorgleverancierszou.nl/

Utrecht

We hebben helaas geen contract met de gemeente Utrecht. Dit betekent dat ouders het óf zelf moeten bekostigen, óf naar een gecontracteerde aanbieder moeten zoeken. Hierbij kan de site www.kjp030.nl van pas komen, waar alle vrijgevestigde praktijken op vermeldt staan. Elke praktijk heeft tevens op hun website vermeldt of zij een wachtlijst hebben op dit moment.

 

Sociale plek: Bijna Gratis mee doen

Voor onze weerbaarheidstrainingen Bikkeltjes met Lef(4-7j) en Bikkels in de Dop (8-12j) reserveren wij altijd 1 sociale plek. Een plek voor een kind dat het niet zalf kan betalen. Voor een symbolisch bedrag kunnen zij de gehele training volgen. Neem gerust contact met ons op als je denkt dat je een kind hebt dat hier gebruik van kan maken.

samenwerkings partners
cjg zeist

CJG Zeist

Verwijzer

We hebben regelmatig contact en overleg met de medewerkers van het CJG in Zeist. Daarnaast zijn we ook vaak te vinden op de bijeenkomsten van het Kennis Café, we hebben recent zelfs bijgedragen aan een kennis café over psychotrauma bij kinderen.

Logo bikkels

Bikkeltrainingen

Spectrum Brabant

We werken met een aantal trainingen die ontwikkeld zijn door Spectrum Brabant. Dit zijn de Bikkel trainingen. Voor meer informatie kan je kijken op Bikkels.nl

other-pages-header

Onze meeste recente tips

Zelfvertrouwen van je kind vergroten
Verlaag de weerstand, vergroot de weerbaarheid

Soms pakken grapjes niet zo uit als je gehoopt had. Januari, het begint (eindelijk) koud te worden. Iedereen om ons heen is verkouden, grieperig, ziek. “Pfff ja, ik heb zo’n lage weerstand.” Wij hebben een intakegesprek met een moeder en haar zoontje. Ze komen omdat hij last heeft van angsten. Maar de jongen staat nog […]

Overprikkeling feestdagen voorkomen
9 tips om overprikkeling tijdens de feestdagen te voorkomen

Wist je dat we als mens gemiddeld per seconde 11 miljoen prikkels te verwerken krijgen? En dit is nog maar in een normale situatie. Moet je nagaan hoeveel het er zullen zijn tijdens zo’n spannend iets als Sinterklaas op school, pakjesavond, kerst, etc. Als die mensen, lichtjes, kleuren, pakjes, indrukken, gezelligheid… Geen wonder dat kinderen […]

Gratis PsychoWijs Power Sessie

Wil jij je kind over zijn angst en onzekerheden heen helpen? Ben je klaar met je zorgen maken over je kind? Wil je ook twee gouden tips die je direct kunt toepassen en ervoor zorgen dat je kind weer meer zelfvertrouwen krijgt en meer durft? In een 30 min skypegesprek (vanaf je eigen bank of keukentafel) luisteren we naar je en geven je tips op maat. Iets voor jou? Wij zitten voor je klaar.

arrow
psychowijs3